שתיית מים הנה חשובה ביותר את זה כולם יודעים, מה שלא בטוח שאתם יודעים זה שמיצים ושתייה קלה אינם תחליף ראוי ויש להפחית בצריכתם ואף להמנע מהם.
כמות שתייה מומלצת במהלך היממה
ראשית, חשוב לדעת שתפריטיהם של התזונאים הקליניים מורכבים משלוש ארוחות גדולות ושתי ארוחות ביניים, כך שלמעשה כל אדם חייב לאכול בערך חמש ארוחות ביום, כל שלוש-ארבע שעות (כדי לא לגרום לגוף לתחושת מצוקה של רעב). בנוסף, בין הארוחות או אף במהלך הארוחות, מומלצת כמות שתייה של 10-12 כוסות מים. חשוב לדעת שגם תפריט דל קלוריות חייב להכיל מזון שמספק ויטמינים, ברזל, כמות חלבון בהתאם למשקל גוף, כמות פחמימות מומלצת וכד'. לכן, מכיוון שכמות הקלוריות שלנו מוגבלת (כדי למנוע השמנה או כדי להרזות) - יש להשתמש בהן בתבונה, ויש להשקיע רק במאכלים שמשביעים ושנותנים לנו תועלת (בדיוק כמו להשקיע כסף במקומות הנכונים ולא לבזבז אותו על מוצרים שאין בהם צורך).
כמות קלוריות בשתייה שאינה מים (מיצים, חלב וכו')
אם אכן אנו נדרשים להשקיע בגוף שלנו רק קלוריות יעילות, חשוב לדעת מהי כמות הקלוריות שאנחנו "מבזבזים" על מיצים שונים או שתייה שאינה מים טהורים. בכוס מיץ פרי (לא סחוט) או כוס מיץ קולה יש בממוצע 80 קלוריות. כוס מיץ פרי סחוט לעומת זאת מכילה כמות קלוריות אשר נעה בהתאם לכמות הפירות שיש בשתייה (כמו קלוריות בפרי הינה פחות או יותר 60 קלוריות). כוס מים בטעמים מכילה 30 קלוריות בערך (בקבוק חצי ליטר מים בטעמים הנמכר בחנויות שווה ל-75 קלוריות לבקבוק.) כוס חלב (3% שומן) מכילה 120 קלוריות, אולם בחלב יש יתרונות כמו חלבון וסידן, כך שהקלוריות שבו לא נחשבות לקלוריות ריקות.
חיסרון בקלוריות המצויות במיצים לשתיה ("קלוריות ריקות") לעומת קלוריות מזינות
כאמור, חלב הוא מקור מזון חיוני בגלל כמות הסידן והחלבון שיש בו. אך מיצי שתייה שאינם מים (כמו מיצים מתוקים) אינם יעילים שכן גם הסוכר שבהם עלול לגרום להשמנה (בהתחשב בכמות הקלוריות הכללית הנצרכת), גם עלולים לגרום לסכנות בריאותיות (כמו מחלת הסוכרת ועוד) וגם אינם יעילים כיוון שלא גורמים לתחושת שובע. חשוב לדעת שמיצים מתוקים שאינם טבעיים לא מכילים ויטמינים ומינרלים כך שאין בהם יתרונות של ממש.
לכן, כאשר מדובר בשתייה לשם הרוויה, מומלץ בהחלט לשתות מים שאינם מים בטעמים ושאינם מיצים (גם בגלל היתרון ברווח הקלורי וגם ובעיקר בגלל הפן הבריאותי).
הבדל משמעותי בכמות השתייה לאחר התקנת מיני בר
כידוע, קיימות בשוק חברות רבות המתקינות מתקני שתייה (מיני ברים של חברות כמו מי בר, תמי 4, צלול, מי עדן, נביעות ועוד). השימוש במיני ברים מסוג זה מגביר את כמות השתייה הנצרכת שכן מתקן השתייה מאפשר נגישות ונוחות גם בשל התפעול וגם בשל העובדה שמכשיר המים נגלה לעין ברוב שעות היום בבית או בעסק.
סוגי המכשירים של חברת מי בר
חברת מי בר מספקת ללקוחותיה מגוון מכשירי מיני בר (אולימפיק, פמלי, אטלנטיס, קולרים, מילס, בנק מים, ברי סודה ועוד). כמו כן מי בר מאפשרת ללקוחותיה תיקון מכשירים של כלל החברות בשוק.